ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ / CUP / OLYMPIAKOS - PLATANIAS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

H στασιμότητα δημιουργεί ευκαιρίες

Ο Γιώργος Περπερίδης γράφει για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για κάμποσους παίκτες μέσα από την στασιμότητα που παρατηρείται στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησε η νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό. Την Δευτέρα (20/6) ο Μάρκο Σίλβα περίμενε τους παίκτες του στο Αθλητικό Κέντρο, προκειμένου να περάσουν από εργομετρικά μια ημέρα πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Λάνγκεφελντ της Αυστρίας.

Ένα δεκαήμερο θα παραμείνει εκεί ο Ολυμπιακός, πριν επιστρέψει για να ξαναφύγει στις 6 Ιουλίου για το Βέλγιο, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία του στο προπονητικό κέντρο της Γκενκ. Ποιοι φεύγουν λοιπόν για το πρώτο στάδιο, αυτό στην Αυστρία;

Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Κασάμι, Ιντέγε, Σιόβας, Πάρντο, Πουλίδο, Σεμπά, Φιγκέιρας, Μαζουακού, Βούρος, Ντα Κόστα, Καπίνο, Ντομίνγκες, Μπουχαλάκης, Μποτία, Γούτας, Γιαννιώτας, Μπέρτος, Ολαϊτάν και Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος από την ομάδα Νέων αναμένεται να πετάξουν για το Ίνσμπρουκ, ενώ τέσσερις ακόμη διεθνείς (Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Ντουρμάζ) θα ενσωματωθούν στην αποστολή μια εβδομάδα αργότερα. Ο Ελαμπντελαουί ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και δεν θα πάει στην Αυστρία.

Επομένως σε σχέση με το περσινό ρόστερ, η μοναδική μεταγραφική προσθήκη είναι αυτή του Φιγκέιρας, ενώ οι Γούτας, Γιαννιώτας, Μπέρτος και Ολαϊτάν επίσης θα πάνε στην Αυστρία. Τόσο για αυτούς, όσο και για παιδιά όπως ο Μπουχαλάκης, η στασιμότητα που παρατηρείται στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Τον τελευταίο μήνα οι Πειραιώτες έχουν επαναλάβει τους λόγους που καθυστερούν τις εξελίξεις στα μεταγραφικά. Και ενώ αυτό είναι φυσιολογικό να δημιουργεί μια ανησυχία καθώς στα τέλη του Ιούλη ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των προκριματικών, ωστόσο στον αντίποδα δίνει έξτρα χρόνο και ευκαιρίες σε κάποιους ποδοσφαιριστές να πείσουν τον Μάρκο Σίλβα ότι αξίζουν εμπιστοσύνης και μιας θέσης στο ρόστερ με ενεργό ρόλο.

Για παράδειγμα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Αυστρία, ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Εκεί λοιπόν οι Γούτας, Γιαννιώτας, Μπέρτος και Ολαϊτάν θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι ενδεχομένως αξίζουν μιας ευκαιρίας από τον προπονητή τους.

Ο Μπουχαλάκης ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που τον κράτησαν πίσω πέρσι και είναι έτοιμος να προσφέρει λύσεις. Οι Τσιμίκας, Βούρος ότι σωστά ο Σίλβα τους έδωσε παιχνίδια πέρσι και τη νέα σεζόν δικαιούνται περισσότερα. Οι Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος πως πρέπει να υπολογίζονται για το μέλλον. Ο Πουλίδο ότι δεν πρέπει να λογίζεται μόνο ως εναλλακτική του Ιντέγε.

Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός είναι ένα δύσκολο κλαμπ. Με πάρα πολύ πίεση, απαιτήσεις, μηδενική ανοχή και λίγες ευκαιρίες. Που αν δεν τις αρπάξεις, δεν σου παρουσιάζονται εκ νέου. Το Euro, τα «θέλω» του Σίλβα, ο ακόμη υψηλότερος σε σχέση με πέρσι φορολογικός συντελεστής, η αναζήτηση παικτών καλύτερων από τους ήδη υπάρχοντες, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί στα μεταγραφικά του ο Ολυμπιακός. Γεγονός που μπορούν να εκμεταλλευθούν ορισμένοι παίκτες και να αναγκάσουν τον Σίλβα να αναθεωρήσει σχετικά με τον ρόλο τους στην ομάδα.

Θα ήταν ωραίο για όλους στον σύλλογο να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα και οι μεταγραφικές εξελίξεις να ήταν άμεσες ή ακόμη ακόμη ολοκληρωμένες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Όμως εδώ η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και η στασιμότητα αυτή δημιουργεί ευκαιρίες. Το θέμα είναι αν θα τις αρπάξουν όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη.